Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sharingan

 
A sharingannal le lehet másolni az ellenfél jutsuját és ki lehet védeni a támadásokat is.A sharingant az Uchihak használják.
A sharingannak több fajtája is van.

 Sharingan fajtái:

 

 

Ez a sharingan 1. típusa.Ezzel az illető kivédheti az ellenfél támadását.

 

Ez a sharingan 2. típusa.Ezzel az ilettő kivédheti és lemásolhatja

 az ellenfél támadását.

 

Ez a sharingan már jóval fejlettebb,mint az előző kettő.Ezzel az  illető   lemásolhatja,kivédheti és hipnotizálhatja az ellenfélt.

 

Ez a sharingan a sharingan 3-as szélmalomkerék technikát csinálhatja meg viselőjével a főnixmadár jutsu segítségével.(Drótokra kötött surikenekkel kötözi le ellenfelét.)

 

Ez a sharingan a sharingan 4-es szélmalomkerék technikát csinálhatja meg viselőjével a sárkánytűz jutsu segítségével.(Drótokra kötött surikenekkel kötözi le ellenfelét.)

 

A Mangekyou sharingan a legfejlettebb formája.Használója ezzel egy különleges genjutsut tud létrehozni,amellyel az ellenfelet egy számukra tetszőleges világba tudják taszítani,ami nem túl kellemes.Ahhoz,hogy ezt valaki megszerezze,meg kell ölnie legjobb barátját.

 

A sharingan részei:

http://sasuke-uchiha.5mp.eu/honlapkepek/sasuke-uchiha/rlaxYlPyqA/eredeti/sharinganokgjzf.jpg

 

Tobi azt mondta Peinnek és Konannak, hogy ő birtokolja Uchiha Madara erejét. Amikor Sasuke harcolt Itachival, akkor Itachi átadta Sasukénak az összes doujutsuját (szemjutsuját), hogy letudja győzni Uchiha Madarát.Tobi elmondja Sasukenek, hogy ő (mármint Tobi) Uchiha Madara és ő segített Itachinak megölni a klán tagjait és hogy Itachi valójában "jófiú" volt: megakarta védeni az egész shinobi világot, Konohát, de legfőképp Sasuket. Itachi nem azért végzett a klánnal, hogy megszerezze a Mangekyou Sharingant, hanem azért, mert megbízást kapott. A megbízásról és a valódi Itachiról Itachin kívül csak 4 ember tudta az igazságot: a harmadik hokage, Danzo és a 2 konohai vén tanácsos. Tobi (Madara) elmondja Sasukenek, hogy ő is megtudta az igazságot, amit Itachi megsejtett, ezért úgy akarta elhallgattatni Tobit, hogy Sasukenek úgy adta át a szemjutsujait, hogyha Sasuke Sharingant lát, akkor Sasuke Sharingja automatikusan Mangekyou Sharinganná alakul és használja az Amaterasut. Így is lett, amint Sasuke meglátta Tobi Sharinganját, egyből az történt, amit Itachi akart, de Tobi felvolt rá készülve és nem halt meg. Ezután belekezdett Konoha alapításának a történetébe, amit Sasukenek végig kell hallgatnia.

Megjegyzés:vannak olyanok, akik szerint-nem tudom igaz-e és ha igen hol olvasták- Madara rájött, hogyha túl sokat használja a Mangekyou Sharingant, akkor egy idő után sötétség borul a szemeire (megvakul), ezért elvette a testvére szemeit és elérte a Sharingan egy újabb szintjét, olyat, ami a Mangekyou Sharingant fölött áll. De hogy igaz-e? válasz:igen igaz